dinsdag 18 juli 2017

Pathfinder Comics

Recent m'n Pathfinder comics herlezen en tot de conclusie gekomen dat die gewéldig blijven. Samenwerking tussen Paizo en Dynamite (comics) met in de hoofdrol de originele iconics van de Pathfinder campaign setting en meer D&D dan Wizards of the Coast tegenwoordig aanvoelt. Al maakt die 5th edition veel goed.


Pathfinder comics zijn niet alleen de comics, maar iedere comic bevat ook nog eens een mini map + encounter en achtergrondinformatie over de wereld. De maps vielen even weg met deel 7-12 (enkel extra info + stats) maar kwamen na een prijsstijging terug vanaf deel 13. 4,99$ is niet weinig voor een losse comic, maar daar bieden de hardcovers dan weer een oplossing met een bundeling van alle delen van de story arc + alle covers + maps + encounters in... een hardcover.


Naast de standaard reeks gaf Paizo ook een Goblins reeks uit met per comic 2 korte verhalen + alweer extra info, al waren dat meestal stats van de goblins die in desbetreffende comic mee speelden.
Allemaal de moeite.

Ikzelf ben afgehaakt na de derde story arc (losse delen bestellen + shipping werd te duur vanuit de US of A) maar heb net de vierde (Origins) als hardcover nabesteld via Amazon (licht goedkoper dan via Paizo zelf - sorry!). En als die meevalt zal de vijfde spoedig volgen.

Ik heb zelfs zin gekregen om zelf nog eens achter het DM scherm te kruipen... wie weet wordt dat nog iets!

Geen opmerkingen: