zondag 28 mei 2017

Return to Hoth - part 2

Op één van de warmste avonden van het jaar zetten we de Hoth campaign verder in de mancave van Bjorn te Kontich. Stralend weer, terwijl thuis een warmte onweer van jewelste losbarstte.
Moisture farmers op Tatooine beschermen tegen de wraakacties van een brandstichtend Keizerrijk. En dat met de assistentie van de Prinses der prinsessen: Leia! Een gewonnen zaak?


Vanaf de eerste beurt zaten de dobbelstenen zwaar tegen, en dat hield helaas het ganse spel aan. Na twee beurten stonden quasi alle imperials nog op het bord, en we faalden bijna al onze defense rolls. De elite flametroopers konden ongestoord brandjes blijven stichten, en af en toe kwamen daar nog wat extra brandhaarden bij dankzij end-of-round effecten.
Slecht rollen, gecombineerd met te traag oprukken richting objectief (flametroopers en brandjes) maakte dat aan het eind er té veel vuur op de map lag om nog geblust te krijgen, terwijl die smerige elite jet troopers vrolijk door alles heen vlogen en een maximum aan schade toebrachten. En toen kwam er ook nog eens een toffe dewback rider mét shock lance op het bord.


Nog een redelijk spannende eindfase en stand-off, maar het feit dat de imperial kon blijven deployen (nog een gratis nexu in de nek) maakte het een verloren zaak.


Hadden we deftig gerold was het een heel ander verhaal geweest. We hadden ook veel sneller op die brandhaarden moeten duiken (blussen, niet erin springen) in plaats van acties verspillen met nutteloze aanvallen die toch niets uithaalden. Gelukkig konden we toch nog wat kistjes buitmaken en, eens ontsnapt, wat betere uitrusting op de kop tikken. Onze wraak zal zoet zijn!

Spijtig voor de moisture farmers, volgende week spelen we alreeds de volgende episode met Pinksteren.

Geen opmerkingen: