zondag 23 april 2017

Return to Hoth

Gisteren zijn we gestart met een nieuwe campaign van Imperial Assault, Return to Hoth. Voor de eerste missie met 3 van de 4 vaste spelers, het vierde personage (de medical droid) hebben we samen met de rebel troopers dan maar gezamenlijk gecontroleerd. Het spel en dan vooral de missie lijkt al een stuk gebalanceerder dan de originele campaign waar we nog steeds sporadisch nachtmerries over hebben. Dat we ondertussen de regels en tactieken ook wat beter kennen dan toen we er als rookies aan begonnen kan hierbij helpen. We zullen zien hoe dit evolueert.


De eerste missie speelt zich af tijdens de aanval op de rebellenbasis op Hoth in The Empire Strikes Back. Wij als helden van het verzet dienen de schilden lang genoeg in stand te houden zodat er zoveel mogelijk rebellen kunnen ontkomen aan de ijzeren greep vh Keizerrijk én als het kan het zelf ook nog overleven. Twee rebel troopers sluiten zich aan bij ons klein groepje en zijn te verdienen als permanente allies indien we deze missie winnen.
Enkele foto's met een spoiler voor wie het nog niet gespeeld heeft of toch nog van plan is:


Een nipte zege voor de rebellen, al had het ook helemaal anders kunnen uitdraaien. De gunslinger maakte de beslissende zet door op het laatste baken te duiken in plaats van zijn hachje te proberen redden (al ging daar een lange tactische onderhandeling aan vooraf). Hadden we die laten liggen hadden de keizerlijke troepen er een muurtje omheen getrokken en ons de verdere toegang ontzegd, en waren we ook meteen de verdere condities tot winnen kwijt.
Op het eind stonden enkel de Mandalorian en medical droid nog recht, maar: VICTORIE!


Rond 23u zag het ernaar uit dat de missie zo goed als beslecht was in het voordeel van de rebellen, dankzij het spannende eindgevecht en nog een shopping spree op de rebellenmarkt lag ik pas om 3u in mijn bed. Ouch!

De volgende missie ligt reeds vast, we gaan het Keizerrijk een hak zetten door moisture farmers te helpen op Tatooine (en ook vooral zorgen dat Keizer Ken dat vieze influence kaartje zo vlug mogelijk weer kwijt speelt).

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: