dinsdag 11 april 2017

BIFFF 2017

Avondje BIFFF, met dit jaar een indrukwekkende groep van wel 10 liefhebbers. We laten ons vooral leiden in wanneer en wat we precies zien door de Doodle zodat toch iedereen mee kan, en dat leverde dit jaar een wel zéér gematigd tot slechte voorstelling op.


De DUO voorstelling op maandagavond. Met als opener de wereldpremière van:

Spit'N'Split

Een scheve pseudo-mockumentary waarbij regisseur Jérôme Vandewattyne de Waalse groep The Experimental Tropic Blues Band met de camera volgde op toernee en daar vervolgens een al dan niet fake tourverslag van fabriceerde (laten we hopen). Het begon vrij goed, maar ontaardde in een onbegrijpelijke foute videoclip. Denk MTV op zijn scheefst mid jaren 90. En dat is helaas geen compliment.
We moeten iéts gemist hebben want het overwegend Waalse publiek vond het gewéldig en gaf nog een oorverdovend applaus. Rare jongens, die Walen.
Niémand van ons kende de groep, die blijkbaar wereldberoemd zijn onder de taalgrens en daarbuiten. Ze spelen ook regelmatig op Dour. De soundtrack van deze "film" is hun laatste album, voor wie het zou interesseren.
Wél leuk dat zowel de regisseur (poulain van het BIFFF, kan het één en ander verklaren) én de voltallige groep dag kwamen zeggen én een liedje zongen (une chanson!!!!) voor de film begon.



Himitsu: The Top Secret

Van Keishi Ohtomo en gebaseerd op een populaire manga, tevens de Europese première blijkbaar.
Begint vrij goed, en ik was even blij een goede film te mogen zien die avond. Sfeervol, intrigerend, mysterieus, zelfs poëtisch bij momenten.



Helaas, na ongeveer een uurtje begint hij te slepen en blijft het duren tot het publiek na tweeënhalf uur het zo beu was dat het er niet meer toe deed wie wat gedaan had en waarom. Eén van de rode draden wordt zelfs helemaal niét opgelost aan het eind. Er zat potentieel in, en het oogde erg mooi. Helaas... de zetels van het BIFFF waren nét niet comfortabel genoeg om het publiek de volle film te laten genieten.
Zou misschien werken als mini-reeks van 2-3 afleveringen op Netflix?



Neen, dan hebben wij liever zoiets:



Volgend jaar misschien?

Geen opmerkingen: