maandag 12 september 2016

Aalst stripte!

Gisteren solo de Paddy & Bunty pop-up store rechtgehouden in het nu-ook-weer-niet-zo-verschrikkelijk-verre Aalst voor Aalst stript, georganiseerd door Bart en andere sympathieke mensen in het lyceum aldaar. Gratis plek voor tekenaars... én gratis drank en hot dogs. Rebelle en Gilladeken (de laatste lokaal en exclusief ter ere van het openen van de Gillade zaal).
Alleen al voor die reden ga ik volgend jaar terug!


De verkoop was echter een ander verhaal. Weggestoken met de Nederlandse collega's in een uithoek van de bijzaal, en dus was de opkomst navenant. Af en toe een beetje volk (de Pol!) terwijl de zaal naast ons uit z'n voegen barstte (wegens drank en broodjes). Zelfs de gratis promo flyers en strips zijn nog over. De andere collega's (Geinz, Mieke, Mosselen om half twee, etc) zaten in nog een andere zaal die iets beter te doen had. Hopelijk volgend jaar iets gecentreerder en tussen de andere collega's, al was het maar voor de gezelligheid. De plaats doet véél.

Mosselen om half twee heeft net een comic/paperback/strip uit en stond op mijn lijst, dus ineens maar aangeschaft én gesigneerd door vier vd zeven leden van het collectief (William Boeva ontbreekt spijtig genoeg nog). Met smaak uitgelezen trouwens. Komen we nog wel eens tegen op de conventies.
Verder toevallig de ontbrekende delen gevonden van Cowboy Henk en Lava, een vondst op zich. En dat voor (bijna) geen geld!

Na nog een art trade met sympathieke Nederlandse collega Ralph Brendt ingeladen en huiswaarts gekeerd met gemengde gevoelens. Voordeel van de twijfel (oftewel free booze), volgend jaar opnieuw!

Geen opmerkingen: