vrijdag 12 augustus 2016

Suicide Squad

Met de Noenkels naar de late in Aarschot voor het langverwachte en zwaar gehypete Suicide Squad. Het bleek echter een zootje.


De eerste 30 minuten waarin de personages, meestal letterlijk, worden voorgesteld zijn zeer te genieten. En het valt op dat sommigen (Will "Deadshot" Smith en fan favoriet Harley Quinn) een pak méér coverage krijgen dan anderen. Die andere "bad guys" lopen er dikwijls ook bij voor spek en bonen (vooral Killer Croc). Maar eens het team is samengesteld en het veld ingestuurd wordt, dwars door alle gaten en hoeken in het plot heen, zakt de film ineen als een pudding.

The Joker is slechts met flarden aanwezig en dient eerder als plothulpmiddel om Harley Quinn wat meer uit te vlezen, maar dat werkt eerder irritant dan positief. Leto maakt er ook eerder een compleet losgeslagen Pimp Joker van dan het dreigende monster dat Ledger destijds neerzette. Al is vergelijken misschien niet echt eerlijk met de screentijd die hij hier krijgt. Méér Joker en Harley plotlijn zou de film misschien goed gedaan hebben, wie weet.

Amanda Waller, de staalharde government liaison, is wat mij betreft de ware antagonist van de film. Onder doodsbedreigingen een team psychopaten aansturen en van zodra er een onbekende dreiging opduikt of zonder te weten waarom de stad insturen. Het was interessant geweest had zij ook een iets menselijker gelaat gekregen, al was het maar door één scène waarin ze humaan zou lijken, maar ze lijkt wel een robot zonder emoties die zelfs moeiteloos onschuldigen neermaait in naam van de "overheid".

Na het succes van de trailer werd besloten door de studio om ongeveer de helft van de film te reshooten en veranderen, en ik vermoed dat veel van de positieve elementen daaruit voortvloeien, maar daardoor lijkt het ook soms alsof je twee films in één aan het kijken bent. De oneliners en grapjes lijken misplaatst en er tussen geplakt om het Marvel gevoel te creëren, terwijl ze in die films wél natuurlijk lijken en werken. En waarom de Squad net tegen die "vijand" ingezet wordt (meer zeggen zou spoilen zijn) is me ook een raadsel. Zoals tijdens de nabespreking gesteld zou het interessanter geweest zijn ze tegen menselijke tegenstanders in te zetten waar ze zouden kunnen hebben schitteren met hun eigenschappen.



Een gemiste kans, gelukkig was de Think Bar nog open voor een mojito.

6/10, 1 punt méér dan verdiend dankzij de hot pants van Harley Quinn.

Geen opmerkingen: